Oxálsav szublimáló

70 000 Ft

Kategória:

Leírás

HASZNÁLATI UTASÍTÁS

 1. A melegítő üstből húzza ki a záró dugót, amit tehát minden alkalommal el kell távolítani azért, hogy maga a dugó soha ne hevüljön túl.
 2. Miután a készüléket az előzőkben leírt módon csatlakoztattuk az áramforráshoz, várni kell kb. 4-5percet a szublimátor készülék felmelegedéséig. A zöld színű számsor mutatja a beállított hőmérsékletet és a műanyag burkolat hátoldalán található piros számsor a pillanatnyi hőfokot /egyidejűleg bekapcsol/ világít.
 3. A készülék 0,5 %-ban tud eltérni a kívánt hőfoktól.
 4. Az adagoló kanállal készítsük ki a 2 g-os adagokat,a készülék mellé kapott adagoló kanállal,egy csapott adagoló kanál 2g
 5. Fogjunk egy dugót és töltsük az oxálsavat a dugó alján található mélyedésbe.
 6. A szublimátor készüléket állítsuk fejre (fordítsuk meg)
 7. A megfordított készülékbe nyomjuk be az adagot tartalmazó dugót az üst szájába
 8. A szublimátor készüléket továbbra is fejre állított helyzetben tartva vigyük a kaptárhoz és vezessük be az adagoló csövet a kijárónyílásba,vagy a kaptár hátuljára fúrt furatba.
 9. Fordítsuk meg a készüléket és várjunk 20 másodpercet, amíg az oxálsav normál szublimációs ciklusa lezajlik.

Információ: A korrekt szublimáció nem jár buborék-kibocsátással és az adagoló csőben nem lesznek kondenzátumok (kicsapódás)
Az áramlás legyen szabályos és az anyag gyorsan ürüljön.
Érdemes elvégezni néhány próbát üresen és így meggyőződni arról, hogy a folyamat a fentiek szerint zavartalanul történik.

A MUNKA VÉGE, BEFEJEZÉS

 1. Készülék áramellátását megszakítani, a csatlakozót kihúzni.
 2. Kis adag vizet tölteni a melegítőbe, addig, míg forróvíz jön a csőből. Ezt a műveletet háromszor megismételni, s így a maradványokat teljesen eltávolítani.
 3. Tisztítsuk meg a dugót is az esetleges maradványoktól.